Úsměvavý otec a dcera si společně čistí zuby.

Hogyan alakul ki a fogszuvasodás?

Fogszuvasodás minden életkorban felléphet. Előfordulását nagymértékben befolyásolja az étrendünk, mit és milyen gyakran eszünk, hogyan ápoljuk fogainkat étkezés után, és használunk-e fluoridtartalmú fogkrémet. Kialakulásában a fogszuvasodásra való öröklött hajlam is szerepet játszik.

about-karies-tooth1-de.png

A fogszuvasodás nem egyetlen éjszaka alakul ki, hanem hosszabb idő alatt. A baktériumok összegyűlnek a fogak felszínén, és lepedéket képeznek. Először apró fehér pontok jelennek meg a fogzománcon. Ezt kezdődő fogszuvasodásnak nevezzük.

about-karies-tooth2-de.png

Hatékonyabb és megfelelő szájhigiénia, valamint célzott fluoridhasználat nélkül a szuvasodási folyamat folytatódik.

about-karies-tooth3-de.png

A fogat borító zománc folyamatosan elvékonyodik, egészen addig, míg a szuvasodás el nem éri az érzékeny dentint. Előrehaladott állapotban a fog felülete beomlik, és egy lyuk keletkezik.

Védelem a fogszuvasodás ellen – Hogyan óvhatja meg fogait?

icon-de-de2.png

 

  • Napi kétszeri fogmosás az étkezések után.
  • A fluoridtartalmú fogkrém kíméletesen és hatékonyan távolítja el a lepedéket.
  • A fogközök mindennapos tisztítása fogselyemmel vagy fogköztisztító kefével.
  • Fluoridtartalmú szájvíz mindennapos használata.
  • Fogzománc-erősítő/-keményítő, fluoridtartalmú gél heti 1-szeri használata.
  • A lepedék professzionális eltávolítása fogorvosnál.
  • Fogorvosi kontrollvizsgálat évente kétszer.

 

Hogyan ismerhetjük fel a fogszuvasodást?

 

Saját fogait mindenki rendszeresen ellenőrizheti a tükörben, és észreveheti pl. a fogzománcon megjelenő fehér elváltozásokat. Ezek általában ásványianyag-veszteségre utalnak. Az ásványianyag-veszteség fogorvos felügyelete mellett, általában fúrás nélkül is kezelhető megfelelő fluoridterápiával.

elmex® fogszuvasodás elleni termékek

Miért döntsön az elmex® mellett?

 

Az elmex® a gyermekek és felnőttek különböző igényeinek megfelelő, hatékony termékeket kínál. A termékek ideális kombinációt alkotnak, és kölcsönösen erősítik egymás hatását.

 

Az elmex® fogkrémek, szájvizek és a heti egyszer kiegészítő kezelésként használatos elmex® gél* különösen hatékony összetevőket tartalmaznak, amelyek remineralizálják a fogakat, és hatékony védelmet nyújtanak a fogszuvasodás ellen.

 

Az elmex® fogkefék hatékonyan távolítják el a lepedéket a fogközökből is. Az elmex® fogköztisztító termékek pedig még optimálisabbá teszik a fogak közötti területek tisztítását, így jelentősen csökkentik a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát..

Minden elmex® termék

*Az elmex® gél aminfluorid tartamú recept nélkül kapható gyógyszer. Keresse a patikákban. 6 éves kor alatt nem alkalmazható. Alkalmanként enyhe szájnyálkahártya hámlás alakulhat ki. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

CIKKEK