Untitled (1920 × 933 px) - 1

Hogyan használjuk a fogselymet?

Hogyan használja a fogselymet helyesen?

 

A fogselyem helyes használatával eltávolítható a lepedék és az ételmaradék a fogkefével nehezen elérhető helyekről: az ínyszél alól és a fogközökből. Mivel a fogak közti lepedék fogszuvasodást és ínybetegséget okozhat, a fogselyem mindennapi használatát javasolja a Webbeteg.

 

Hogyan használja a fogselymet? Annak érdekében, hogy a fogselyem használatából a lehető legtöbb előnye származzon, kérjen meg egy szakembert, hogy mutassa meg, hogyan kell használni a fogselymet vagy alkalmazza az alábbi módszert:

 

  • A Webbeteg javaslata szerint a fogselyem 30 cm-es darabja elég a teljes fogsor megtisztításához. Tekerje a fogselyem egy-egy végét középső ujjainak végére, majd vezesse be óvatosan a fogselymet a fogak közé!
  • Óvatosan, fűrészelő mozdulatokkal vezesse be a fogselymet a fogak közé! Ügyeljen arra, hogy ne szoruljon be a fogselyem, illetve óvatosan vezesse be a fogak közé, hogy ne sértse meg az ínyt!
  • Tartsa szorosan ujjaival a fogselymet, kb. 2,5–5 centiméternyit és óvatosan mozgassa a szálat fel és le 4–5 alkalommal! Ügyeljen arra, hogy a fogselyem az íny széle alá is bejusson! Ismételje meg ezt az eljárást minden fog jobb és bal oldalán is!
  • Amikor a fogselyem elkoszolódott (minden fogköz tisztítása után), tekerje fel a használt szakaszt az egyik ujjára és engedjen le egy tiszta részt a másik ujjáról! Végül távolítsa el a fogselymet óvatosan, fűrészelő mozdulatokkal!

Milyen típusú fogselymet használjak?

 

A fogselymek jelenleg két különböző anyagból készülnek:

 

  • Nejlonból (több szálból font fogselymek)
  • PTFE fogselyem (egy szálból álló)

 

A nejlon fogselyem viaszolt és viaszmentes formában kapható. Mivel ez a típus sok nejlonszálból készült, időnként elszakadhat vagy kirojtosodhat, különösen a hidak, koronák vagy kiálló tömések körül használva. Ezeket a fogselymeket gyakran nehéz a nagyon szűk fogközökben használni. Az egy szálból álló PTFE fogselyemek vékonyak, azonban szélesek. Ezek a fogselymek könnyen, még a szűk fogközöbe is bevezethetők, és csaknem elszakíthatatlanok. Ha tapasztalt felhasználó alkalmazza ezeket az eszközöket, mindkét típus kiváló a lepedék és az ételmaradék eltávolításához. A nagyobb fogközökhöz vastagabb fogselyem (Super Floss) vagy fogköztisztító kefék is rendelkezésre állnak.

 

1. lépés.

 

Használjon egy 45–60 cm-es fogselymet, fogközönként haladjon 2,5–5 centiméterenként!

 

2. lépés

 

Óvatosan mozgassa a fogselymet fűrészelő mozdulatokkal fel-le 4–5 alkalommal minden fog jobb és bal oldalán!

 

3. lépés

 

Óvatosan vezesse be a fogselymet az ínyszél alá, ügyelve arra, hogy ne sértse meg az ínyt!

 

 

© Copyright 2012 Colgate-Palmolive Co.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK