Untitled design - 1

Legjobb fogkrém a fogérzékenységre, mit tartalmaz a fogkrém?

A jó szájhigiénia segít a fogak egészségének megőrzésében.

 

Ha azonban a fogérzékenység miatt kerülöd a kedvenc meleg és hideg finom ételeid és italaid, akkor a megfelelő összetevőket tartalmazó fogkrém kiválasztásával és használatával enyhítheted a kellemetlen érzést, és heteken belül újra élvezheted fájdalommentesen a fagylalt ízét!

Mi okozza a fogérzékenységet?

 

A fogak puha, idegekkel teli központi részt tartalmaznak, amit egy dentinréteg borít. A dentin felett zománc található, amely az íny felett borítja a fogakat, a korona alatt pedig cement vonja be a foggyökereket. A zománc és a cement védi a fog belső részét, de amikor erodálódnak vagy leépülnek, az idegek alig vagy egyáltalán nem védettek a száj hőmérsékleti változásaitól – így a fogak érzékennyé válnak.

 

Bár néhány ember fogzománca természetes módon vékony, a zománc erodálódásának vagy törésének más okai is vannak:

 

  • Fogszuvasodás 
  • Túl durva fogmosás 
  • Kemény szálú fogkefe használata 
  • Erősen savas ételek és italok fogyasztása 
  • Fogcsikorgatás 
  • Visszahúzódó íny 
  • Egyes fogászati ​​eljárások, például a fogfehérítés (ez a hatás átmeneti)

Összetevők az érzékeny fogakra készült fogkrémben:

 

A fogak érzékenységének fokától függően a rendszeres fogmosás az fogérzékenységre kifejlesztett kímélő fogkrémmel elegendő lehet. A fogérzékenységre készült fogkrémek legjobb fajtái olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek megerősíteni a fogzománcot, és megvédik az idegeket a meleg és hideg ételek által gyakran okozott kellemetlenségektől.

Íme néhány összetevő, amire figyelni kell, amikor fogérzékenység enyhítésére legjobb fogkrémet keressük:

 

Arginin


Az arginin egy aminosav, amely természetesen előfordul a nyálban. Kálciummal kombinálva az arginin védőréteget hoz létre, amely lezárja és eltömíti a nyitott dentincsatornákat – a fog zománc és cement alatti részét. Ez a védőpuffer ellenáll a savaknak, így hosszabb ideig mentesít a fogérzékenységtől.

 

Kálium-nitrát


Ez az összetevő nem található meg a hagyományos fogkrémekben, de egyedülálló vegyület, amely az érzékeny fogakra szánt fogkrémben található. A kálium-nitrát blokkolja a fogfelszíntől a belső idegig vezető utakat, védi a fog idegeit, és hatékonyan deszenzibilizálja azokat a kellemetlen érzés csökkentése érdekében. De több használatba is beletelik, mielőtt érezni kezdenéd a különbséget.

 

Fluorid


A fluorid erősíti a gyenge vagy erodált zománcot, és segít megelőzni a fogszuvasodás korai jeleinek előrehaladását. A legtöbb vény nélkül kapható fogkrém tartalmaz fluoridot, de konzultálhat fogorvosával egy nagy koncentrációjú fluoridos fogkrémről, amely különösen a fogérzékenység esetén segíthet. Sok gélszerű termék kis százalékban tartalmaz ón(II)-fluoridot, míg mások adag nátrium-fluoridot - mindkét típusú fluoridos fogkrémet ajánlhatja fogorvosod a fogérzékenység okozta fájdalom enyhítésére.

 

Érzékeny fogak ápolása


Egy korty hideg ital okozta fájdalmas csípő, fájó érzés a múlté lehet. Moss fogat naponta kétszer érzékeny fogak számára készült fogkrémmel és lágy szálú fogkefével –ne felejtsd el, hogy fogaid gyengéden tisztítsdl! Ha ezeket az apró változtatásokat betartod a szájápolási rutinodban, heteken belül búcsút inthetsz a fájdalomnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK