ELKÖTELEZETTSÉGÜNK AZ ÁLLATOK JÓLÉTE IRÁNT

Cégünk elkötelezett az állatok jóléte iránt, és azon dolgozik, hogy a világon egyetlen kormány vagy gyártó se követelje meg a kozmetikumok tesztelését laboratóriumi állatok felhasználásával.

Globális vállalat vagyunk, és betartjuk az állatkísérletekkel kapcsolatos összes szabályozási követelményt mindenhol, ahol üzleti tevékenységet folytatunk. Az Európában forgalmazott kozmetikumok biztonságának alátámasztására nem végzünk állatkísérleteket, összhangban az ilyen kísérleteket tiltó EU-irányelvvel.

 

Sajnos egyes kormányok és szabályozó testületek továbbra is megkövetelik az állatokon végzett kísérleteket, ahol az in vitro tesztelési alternatívák fejlődése, valamint a már rendelkezésre álló biztonsági adatok szükségtelenné teszik azokat. Mi azon dolgozunk, hogy megváltoztassuk ezt.

 

Cégünk 35 éve ösztönzi olyan tesztelési alternatívák kifejlesztését, amelyek tudományosan bizonyítottak és a biztonsági szabályozók által is elfogadhatók. Világszerte vezető szerepet töltünk be az alternatív, nem állatokon végzett vizsgálati módszerek fejlesztésében, validálásában és elfogadásában, és évente több mint 1 millió dollárt fektetünk be az állatokon kívüli alternatívákkal végzett kutatásokba. Szorosan együttműködünk a világszerte működő szabályozó ügynökségekkel annak megvizsgálása érdekében, hogy a nem állatokon végzett kísérletek hogyan illeszthetők be a fogyasztói termékekre vonatkozó biztonsági követelményekbe, és erőfeszítéseinket a People for the Ethical Treatment of Animals elismerte. A nem állati kísérleti opciók lehetővé tették számunkra, hogy önkéntes moratóriumot hirdessünk a felnőtt testápoló termékeink állatkísérleteire vonatkozóan. Ez a moratórium 1999 óta van érvényben világszerte.

Folytatjuk elkötelezettségünket az alternatív módszerek felkutatása és alkalmazása mellett az Európai Partnerség az Állatok Alternatíváiért (EPAA) és az In Vitro Tudományos Intézet (IIVS) támogatásával és bevonásával. Cégünk aktívan megosztja az állathasználat visszaszorítása és alternatívák kifejlesztése érdekében végzett munkáját, hogy ezek az információk másoknak is segítséget nyújthassanak az állathasználat minimalizálásának módjainak keresésében.

 

Várjuk azt a napot, amikor minden ország elismeri az alternatív módszereket, és a kozmetikai termékeken minden szükséges biztonsági vizsgálat elvégezhető állatok felhasználása nélkül. Továbbra is azon dolgozunk, hogy ez a nap mihamarabb eljöjjön.

 

Reméljük, hogy ezzel a fontos témával kapcsolatos részletesebb információkért felkeresi a www.colgatepalmolive.hu címen található „Fenntarthatóság” oldalunkat.